Avin Mohammed – driftledare inom lokalvård på Bredablick Förvaltning

Hur ser din resa inom Bredablick ut?

Jag började jobba som lokalvårdare på Bredablick 2020. Redan efter några månader blev jag arbetsledare inom lokalvård och nu efter 2 år har jag blivit driftledare. Jag är nog allra mest stolt över min personliga utveckling. Från att ha varit lite osäker på allt jag gjorde kliver jag nu in i nya sammanhang med gott självförtroende i min yrkesroll. Det är värt väldigt mycket för mig!

Vad gör man som lokalvårdare på Bredablick rent konkret och praktiskt?

Vi som jobbar med lokalvård/städ på Bredablick har många olika arbetsuppgifter. Vi moppar exempelvis golv och trapphus, kör med golvboningsmaskiner, gör rent tvättstugor, dammsuger, putsar fönster, städar stora garage med sop- och skurmaskiner mm.  

Lokalvård är ett serviceyrke där arbetsuppgifterna varierar mellan arbetsplatserna, men även från dag till dag. Det kan vara att moppa ett trapphus en dag, köra med maskin i ett stort garage dagen efter eller putsa fönster annan dag.

Vad behöver man kunna för att vara lokalvårdare?

För att börja arbeta med lokalvård krävs inte nödvändigtvis någon särskild utbildning, däremot är det mycket viktigt att vara noggrann och ansvarsfull och följa de instruktioner man får av sin arbetsledare eftersom man ofta ansvarar för egna städ områden. Att vara serviceinriktad och lyhörd är också en viktig egenskap, då man som lokalvårdare ofta möter hyresgäster eller kunder på plats.

Men även om det är lätt att börja med enklare lokalvård så finns det sedan väldigt mycket mer att lära sig, och hos Bredablick finns det möjlighet att utvecklas. För en effektiv städning krävs kunskap om olika material och rengöringsmetoder, samt god arbetsteknik.

Vad motiverar dig mest i ditt arbete?

Jag känner att jag kan påverka min situation och mitt resultat, och det gör att jag tror på mig själv och känner mig kompetent. Jag tillhör ett sammanhang och jag känner mig respekterad. Då är det roligt att gå till jobbet!

Vad är den största utmaningen i ditt arbete?

En vanlig utmaning på många arbetsplatser är att skapa en bra gemenskap mellan kollegor, samtidigt som det är en viktig faktor för att vi ska trivas på jobbet. Därför har att samverka och samarbeta med varandra, och även med kunder, varit en viktig del för mig. Jag har också fått träna mig på att våga ta plats och ha kul.

Har du utvecklats under din tid på Bredablick och hur ser du på framtiden?

Jag ser Bredablick som en skola och min chef som en lärare. Jag har kunnat prata med min chef om vilka möjligheter som finns och jag har fått avsätta tid för kompetensutveckling, och därmed har jag kunnat vidareutvecklas och göra karriär. Jag började som sagt som lokalvårdare, sedan blev jag arbetsledare och nu är jag driftledare. 

Jag förväntar mig att jag kommer utveckla mig ännu mer och att jag kommer kunna prestera ännu bättre. Samt att jag kommer bidra till företagets mål utifrån våra grundläggande värderingar. Jag är väldigt optimistisk och tror att vi kommer skapa en ännu bättre organisation i framtiden. 

Hur skulle du beskriva Bredablicks företagskultur?

Vi på Bredablick har de normer, värderingar och attityder som skapar bra beteenden hos medarbetarna på vårt företag. Jag som anställd trivs bra, och jag känner att jag utvecklas och kan bidra. Jag kan säga att vår företagskultur är starkt bidragande till trivsel, lojalitet, kundnöjdhet och utveckling, samt hur personer inom organisationen interagerar med varandra.

Hur är det att vara en del av Bredablick ?

Att vara en del av Bredablick är en stolthet för mig, för jag gillar det här företaget/organisation eftersom det är ett stort, välkänt och seriöst företag. Jag trivs på jobbet och är nöjd med min chef och mina kollegor och hur verksamheten fungerar. Att jag har fått så goda utvecklingsmöjligheter är den allra största faktorn som får mig att vara stolt över att jag är en del av Bredablick. 

Vad tycker du är det bästa med att arbeta på Bredablick?

Som jag nämnde ovan är det utvecklingsmöjligheterna, att jag får använda min kreativitet, att jag ges möjligheter att uppnå mål och att jag känner mig delaktig i verksamheten. Och såklart att Bredablick är ett så inkluderande och accepterande företag, med kollegor som har olika kultur, språk och religion är det också bäst som vi har på Bredablick. Det visar att vi har en bra arbetsplats som har en bra organisatorisk och social arbetsmiljö. 

Vilka egenskaper tycker du är viktigast att ha för att man ska passa in och trivas på Bredablick?

För att man ska passa in och trivas på Bredablick behöver man vara en pålitlig person som kan ta eget ansvar. Man behöver ha också arbetsmoral, lojalitet, ambition, flexibilitet, ärlighet, tålmodig, disciplin och integritet. För att vara pålitlig är det alltså inte bara viktigt att prestera på topp, utan också att våga säga nej till sådant man inte tror att man klarar av.

Senast uppdaterad: 7 June 2023

Fler porträtt

Hamed Hashemi – Fastighetsskötare

Publicerad: 3 April 2024

Hur ser din resa inom Bredablick ut?  Jag började jobba på Bredablick 2021, då som trädgårdsmedarbetare. Jag körde maskiner och robotgräsklippare. Efter ett år bytte jag roll och blev istället fastighetsskötare. Jobbet som fastighetsskötare är både roligt och utvecklande. Det är ett jobb som passar mig jättebra, och är den perfekta utmaningen för mig som […]

Läs mer

Robin Axelsson – reparatör på Bredablick Förvaltning

Publicerad: 28 September 2023

Hur kom det sig att du blev reparatör på Bredablick? Det började faktiskt med ett sommarjobb. Jag sommarjobbade som fastighetsskötare och trivdes väldigt bra med arbetsuppgifterna. Efter sommaren fick jag fast anställning som fastighetsskötare på det företaget. 2018 började jag som fastighetsskötare på Bredablick, och eftersom jag är ganska händig och gillar att lösa problem […]

Läs mer
←   Föregående
Nästa  →