Nahir Staifo – teknisk förvaltare

Nahir, teknisk förvaltare på Bredablick

Vad har du för akademisk bakgrund/utbildningar? 

Yrkesutbildning Fastighetsförvaltare 2,5 år på Fastighetsakademin.

Hur kom det sig att du blev teknisk förvaltare?

Jag har alltid stimulerats av arbeten där man ständigt utmanas och där varje dag är olik den andra. Som fastighetsförvaltare behöver du vara kreativ och effektiv då du ofta stöter på nya problem som tvingar dig att tänka om och tänka nytt. 

För att kunna agera spindel i nätet behöver du dessutom vara strukturerad i ditt arbete, tänka proaktivt och vara väl förberedd för att kunna tackla akuta ärendet. Eftersom du dessutom oftast är i kontakt med bostadsrättsinnehavare/hyresgäster, styrelsemedlemmar och entreprenörer är det även ett socialt yrke vilket tilltalade mig.

Hur ser din resa inom Bredablick ut?

Jag började som teknisk förvaltare där jag fick förvalta en stor och viktig kund. Idag förvaltar jag samma kund men är även områdeschef med personalansvar för ett fantastiskt arbetslag. 

Vad gör man som teknisk förvaltare rent konkret och praktiskt?

En teknisk förvaltare vårdar och vidareutvecklar företagets kundrelationer som i vårt fall består till stor del av bostadsrättsföreningar. 

Man har ett övergripande ansvar för den tekniska förvaltningen innefattande lokalvård, utemiljö och fastighetsskötsel. Förutom att du hanterar akuta ärenden som bland annat vattenskador utför du statuskontroller, hanterar medlemsärenden, driver projekt och upphandlingar samt stöttar dina kollegor i den dagliga driften. 

Vad behöver man kunna för att vara teknisk förvaltare?

Lite om allt. En teknisk förvaltare bör bland annat ha baskunskaper inom juridik (hyres- och bostadsrättslagen), ekonomi, teknik. För att lyckas inom yrket behöver man även ha social kompetens och en känsla för god service. 

Vad motiverar dig mest i ditt arbete?

Du kan aldrig säga att du vet eller har upplevt allt som förvaltare. Varje arbetsdag är olik den andra och efter varje arbetspass har du lärt dig något nytt. 

Vad är den största utmaningen i ditt arbete?

Utmaningen hör ihop med variationen i arbetet. Du ställs inför nya problem och hinder kontinuerligt vilket ställer krav på dig som person att vara nyfiken, kreativ och alert. 

Har du utvecklats under din tid på Bredablick och hur ser du på framtiden?

Jag upplever att jag har utvecklats väldigt mycket sedan jag började på Bredablick, både som person och i min yrkesroll. Bredablick växer och expanderar för varje år som går och jag vill vara med på den resan. Då jag trivs bra i min nuvarande roll och med min förening som jag förvaltar är mitt fulla fokus på det just nu. 

Vad tycker du skiljer ut Bredablick från sina branschkollegor?

Bredablick är ett relativt ungt men stort företag som hela tiden ligger i en tillväxtfas. Bredablick ger, trots sin storlek, den anställda möjligheten att vara med att forma och utveckla företaget. Vi är ett robust men dynamiskt företag som möter framtiden med en stabil grund och flexibilitet. 

Hur skulle du beskriva Bredablicks företagskultur?

En stor gul familj. Bredablick är familjärt med korta beslutsvägar och högt i tak. Här får alla säga sitt, påverka och komma med nya idéer.

Hur är det att vara en del av Bredablick?

Som Bredablickare tillhör du en gemenskap men får även tilliten att arbeta självständigt och “äga” sitt arbete. Man har fantastiska kollegor och chefer runtomkring sig som alltid ställer upp och hjälper till när behovet finns. 

Vilket är ditt bästa minne från Bredablick?

Det får väl vara när jag skrämde en kollega med klaustrofobi i vårt rullarkiv. Han skulle hämta ut dokument mellan två sektioner när väggarna plötsligt rörde på sig och gången krympte. 

Vad tycker du är det bästa med att arbeta på Bredablick?

Kollegorna och tilliten man får av företaget. 

Vilka egenskaper tycker du är viktigast att ha för att man ska passa in och trivas på Bredablick?

Kunna arbeta i grupp men ändå vara självständig och ansvarstagande när krävs. 

Senast uppdaterad: 2 July 2024

Fler porträtt

Hamed Hashemi – Fastighetsskötare

Publicerad: 3 April 2024

Hur ser din resa inom Bredablick ut?  Jag började jobba på Bredablick 2021, då som trädgårdsmedarbetare. Jag körde maskiner och robotgräsklippare. Efter ett år bytte jag roll och blev istället fastighetsskötare. Jobbet som fastighetsskötare är både roligt och utvecklande. Det är ett jobb som passar mig jättebra, och är den perfekta utmaningen för mig som […]

Läs mer

Robin Axelsson – reparatör

Publicerad: 28 September 2023

Hur kom det sig att du blev reparatör på Bredablick? Det började faktiskt med ett sommarjobb. Jag sommarjobbade som fastighetsskötare och trivdes väldigt bra med arbetsuppgifterna. Efter sommaren fick jag fast anställning som fastighetsskötare på det företaget. 2018 började jag som fastighetsskötare på Bredablick, och eftersom jag är ganska händig och gillar att lösa problem […]

Läs mer

Avin Mohammed – driftledare inom lokalvård

Publicerad: 7 June 2023

"Lokalvård är ett serviceyrke där arbetsuppgifterna varierar mellan arbetsplatserna, men även från dag till dag. Det kan vara att moppa ett trapphus en dag, köra med maskin i ett stort garage dagen efter eller putsa fönster annan dag."

Läs mer
←   Föregående
Nästa  →